Kezdőlap belföld Három miniszterelnök-helyettese lesz Orbán Viktornak

Három miniszterelnök-helyettese lesz Orbán Viktornak

991
0
Három miniszterelnök-helyettese lesz Orbán Viktornak az új kormányban: Semjén Zsolt KDNP-elnök általános miniszterelnök-helyettes lesz, Pintér Sándor belügyminiszter nemzetbiztonságért felelős, Varga Mihály pénzügyminiszter pedig gazdaságért felelős miniszterelnök-helyettesként dolgozik majd. Orbán Viktor ezt pénteken jelentette be a Kossuth rádió 180 perc című műsorában.
Orbán Viktor Orbán Viktor arról is beszélt, hogy végigviszik azt a migrációellenes alkotmánymódosítást, amelyet 2016-ban nem sikerült elfogadni (MTI Fotó: Soós Lajos)

hirdetés

Az új közigazgatási egységként létrejövő Miniszterelnöki Kormányirodáról elmondta: feladata lesz a minisztériumok közigazgatási államtitkárainak koordinálása, ehhez a szervezethez rendelték a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt, és egy egységes hírszerzési központ is működik majd a kormányirodán.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy “végigviszik” azt a migrációellenes alkotmánymódosítást, amelyet 2016-ban nem sikerült elfogadni.

Ehhez kapcsolódik a “Stop Soros” törvénycsomag is – tette hozzá, úgy fogalmazva utóbbi javaslatról, hogy szeretné, ha “Soros árnyékhadserege feljönne a fényre”.

Forrás: MTI

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here