Újabb nemzeti konzultációt hirdet a kormány: a nők véleményére lesznek kíváncsiak

Az illegális migráció szervezése nemzetbiztonsági érdekeket sértő bűncselekménynek számít, ezért a magyar államnak kötelessége fellépni ezzel szemben, meg kell tiltani, szankcionálni kell ezt a tevékenységet – mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a „Stop Soros” törvénycsomagról szólva.

Orbán Viktor / Fotó: MTI

Az ehhez kapcsolódó alkotmánymódosítási javaslatról pedig úgy fogalmazott a kormányfő: ahhoz, hogy meg lehessen védeni Magyarországot az illegális bevándorlással szemben, új szabályokat kell alkotni, amelyek egyértelműsítik a magyar jogi rendelkezéseket, és képesek a Brüsszelből érkező támadásokat visszaverni.A kormány családpolitikai programot hirdet, de előtte nemzeti konzultációt hirdet a gyermekvállalásról és a gyermeknevelésről. Alapvetően a nők véleményére lesznek kíváncsiak – tette hozzá – nyilatkozta Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Mint mondta, 2030-ig szeretnék elérni, hogy a magyar nép képes legyen reprodukálni magát, vagyis annyi gyerek szülessen, ahányan eltávoznak.