Kilenc határsértőt tartóztattak föl a hétvégén

 

A kép illusztráció

MTI) – Kilenc határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint szombaton és vasárnap négy-négy jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron az egyenruhások. A román, ukrán és horvát határszakaszon csupán egy migránst fogtak el.
A 2017. március 28-tól hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.
Az elmúlt héten az ország területén összesen 31 migránst tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – június 18-tól 24-ig – ez a szám 20 volt. A román, ukrán és horvát határszakaszon négy migránst fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.