Kezdőlap Sport Atlétikai Eb – Hat magyar az első napon

Atlétikai Eb – Hat magyar az első napon

687
0

MTI) – Hat magyar lesz érdekelt a berlini atlétikai Európa-bajnokság első, hivatalosan nulladik napján.

Hétfőn a kalapácsvetőknél a döntőbe jutás a cél, a nevezési listán negyedik Halász Bence mellett Pásztor Bence indul. A fináléhoz, amelyre kedden 19.45-kor kerül sor, 76 méter kell, vagy a legjobb 12 folytathatja. A junior világbajnok, U23-as Európa-bajnok Halász – aki szombaton, már a helyszínen ünnepelte 21. születésnapját – idén dobta meg 79,57-es egyéni csúcsát, a székesfehérvári Pásztornak viszont 75,74-es legjobbját kell megjavítania a fináléhoz.
Elkezdődnek a 100 méter előfutamai, a férfiaknál Szabó Dániel, a nőknél Nguyen Anasztázia áll rajthoz. A 21 éves székesfehérvári sprinter idén érte el 10.34 másodperces egyéni csúcsát. Nguyen Anasztáziának, aki a 4×100-as váltóban is fut, 11.49 másodperc idei legjobbja – mindkettőjüktől szép eredmény lenne az elődöntőbe kerülés, ahol 12 kiemelt vár a továbbjutókra.
A ranglista első 12 helyezettjének helye biztos az elődöntőben 400 m gáton is, ahol a Koroknai-testvérek szerepelnek. Közülük a 28 éves Tibornak jobbak az esélyei, aki egy héttel az Eb előtt 49.58 másodperces egyéni csúcsot futott. Öccse, a 25 éves Máté sérülései ellenére teljesített Eb-szinten belül (50.51 mp) bátyja segítségével, ugyancsak a Honvéd Kupán.
Hétfőn csak délután rendeznek versen

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here