Zombie Boy Öngyilkos lett

A 32 éves, kanadai modell és művész montreali otthonában vetett véget életének helyi idő szerint szerda délután öt óra körül.

Zombie Boy kettő Guinness rekordot is tartott: az ő testén volt a legtöbb rovar tetoválás (176 db) és a legtöbb emberi csont tetoválás (139 db). Első tetoválást 16 évesen varratta, majd 19 éves korára tinta borította egész testét.

Jó barátságot ápolt Lady Gagával. Az énekesnő néhány tweetben nyilatkozott a hírrel kapcsolatban hivatalos Twitter-oldalán:

A barátom, Rick Genest, Zombie Boy öngyilkossága nagyon lesújtó. Keményebben kell dolgoznunk, hogy megváltoztassuk a kultúrát, előtérbe hozzuk a mentális egészséget és hogy eltöröljük azokat a stigmákat, amikről nem tudunk beszélni. Ha szenvedsz, akkor hívj fel egy barátod vagy családtagot még ma. Muszáj megmentenünk egymást.

Az énekes egy tweetben jelentette be, hogy együttműködésre lépett a saját Born This Way alapítványával, hogy „megismerjék a szokások erejét a kedvesség és jóllét kultuszában”.

Genest menedzsmentje is megemlékezett Facebook-oldalán.

Rico-t mindenki szerette, akinek volt lehetősége találkozni vele és megismerni. Kora délután kaptuk meg a hírt és a csapat tagjai összejöttek, hogy segítsék a családját és hozzátartozóit ebben a sötét és nehéz pillanatban. Szeretnénk kifejezni a legmélyebb részvétünket… Köszönjük zb azokat a gyönyörű pillanatokat és a sugárzó mosolyod.

– írták a posztban.

Genest az egész testét borító a test belsőjét ábrázoló tetoválásai miatt lett „Zombie Boy” néven híres. Tetoválásainak nagy kiterjedése vurstlikban való mutatványosi munkát eredményezett a számára, majd a közösségi médiában szerzett követőket.

A 2011-es Mugler fashion show-n lévő modellkedésén és a Vanity Fair, GQ és a Vogue Hommes magazinokban való megjelenésein kívül még szerepelt a 2013-as fantasy-akció filmben, mely 47 Ronin címen futott és Keanu Reeves oldalán láthattuk. A halál idejekor Genest 32 éves volt – a testét mindössze hat nappal a 33. születésnapja előtt találták meg.

Nyugodjon békében!