Beálltunk a sorba! Kitiltotta az orosz sportolókat a Magyar Torna Szövetség

Fotó: Pixabay.com

Orosz és fehérorosz pontozóbírók hasonlóképpen nem dolgozhatnak európai rendezvényeken.

A ritmikus gimnasztikázók vasárnapi és hétfői budapesti tornáján nem szerepelhetnek orosz versenyzők, mivel a magyar szövetség nem járult hozzá az indulásukhoz – írta szerdán az orosz hírügynökség.

A TASZSZ szerint a döntésről a viadal szervezői adtak tájékoztatást, mondván, a Magyar Torna Szövetség tiltotta meg az orosz és a fehérorosz sportolók részvételét a Grácia Kupán. Az esemény két versenyt foglal magába, az egyiknek a gazdája a Nemzetközi Torna Szövetség (FIG).

„Kezdettől fogva tudtuk, hogy az orosz és a fehérorosz tornászoknak tilos a FIG égisze alatt megrendezett tornán részt venniük, ezért meghívtuk őket a szokásos nemzetközi klubversenyünkre” – idézte a TASZSZ az egyik szervezőt. „De aztán megkaptuk tornaszövetségünk levelét arról, hogy a két ország válogatottjai most nem indulhatnak semmilyen versenyen. A levélben az áll, hogy a tilalom minden olyan versenyre vonatkozik, amely az Európai Unió területén zajlik.Orosz és fehérorosz pontozóbírók hasonlóképpen nem dolgozhatnak európai rendezvényeken.”

A FIG az ukrajnai háború kezdetét követően, március elején tiltotta meg a két ország versenyzőinek részvételét a versenyein.

Forrás:InfoStart