Akár Robin Hood a galambot, leszedték az oroszok az ukránok csodafegyverét

 Semlegesítették az oroszok a Brit Storm Shadow cirkálórakétát.  

Úgy tűnik, hogy egy komoly problémára találhatta meg a megoldást az orosz hadsereg. Felvételek érkeztek arról, hogy sikeresen lelőtték az ukránok egyik Storm Shadow rakétáját. A sztárfegyver lelövése nagy fegyvertény az oroszoknak.

A Storm Shadow rakétákat májustól kezdve szállítják a britek az ukránoknak. Eddig körülbelül 40 alkalommal vetették be, és nagyon fájó veszteségeket okoztak az oroszoknak. Mivel az ukránok mélyen a frontvonalak mögé is képesek voltak belőni vele, ezért olyan érzékeny pontokra is csapást tudtak mérni, mint az egyik fő orosz utánpótlási útvonalnak számító Csongar-híd. Bár már néhány nappal a rakéták első szállításának bejelentése után azt állította az orosz hadvezetés, hogy egyet le is lőttek, ez az első bizonyított eset, hogy sikeresen semlegesítették.

A Storm Shadow rakéták nem számítanak új fejlesztésnek, még a 2000-es évek elején állították őket szolgálatba. A repülőről indítható cirkálórakéta hatótávja 250 kilométer. Az orosz SZ-300 légvédelmi rakétarendszer elméletileg már eddig is képes lett volna hatástalanítani. Eddig nem érkeztek hírek arról, hogy milyen módszerrel sikerült az oroszoknak befogni a rakétát.