Végleg levetette a műsorról az Operettszínház Kero darabját

A Rómeó és Júlia musical utolsó operettszínházi előadását láthatták a nézők hétfőn este, a darabot a nemrég szexuális zaklatással megvádolt Kerényi Miklós Gábor rendezte, aki el is ment az utolsó előadásra. Az egykori művészeti vezetőnek jegyet kellett vásárolnia, csak így nézhette meg a saját rendezését. Sokan érkeztek piros kartonszívvel a búcsúra, az előadást hatalmas taps fogadta a Blikk beszámolója szerint. „Ez az előadás a szeretet nevében jött létre, a gyűlölet ellen” – foglalta össze beszédében a koreográfus Duda Éva, aki köszönetet mondott a rendezőnek.

„Nagyon feszülten érkeztem, mert nehéz elbúcsúzni egy olyan előadástól, amely életem egyik legfontosabb része. Örültem annak a sikernek, aminek most a tanúja lehettem, de a teljes értetlenség is úrrá lett rajtam. Ennek a darabnak a levétele bűn. Nem miattam, hanem a közönség miatt” – jelentette ki a rendező. Az átdolgozott Shakespeare-dráma 14 év után került le a műsorról, a darabban egyébként Kero fia, Kerényi Miklós Máté játszotta Benvolio szerepét.

A Rómeó szerepét alakító Dolhai Attilát (k) fogadja Kerényi Miklós Gábor igazgató a Rómeó és Júlia című musical 500. előadása előtt a Budapesti Operettszínház előtt 2012. november 29-én.

 

Kerényi Miklós Gábort rendkívüli felmondással rúgták ki az Operettszínháztól április 13-án, mint közölték, az egykori igazgató, művészeti vezető az utóbbi időben több olyan nyilatkozatot is tett, amelyek rossz fényben tüntették fel a munkahelyét. Kerényit a zaklatási vádak miatt már korábban felmentették a munkavégzés alól, azonban kapta a fizetését és a juttatásokat, így a színház véleménye szerint be kellett volna tartania a mindenkire vonatkozó szabályokat.

Forrás: INDEX