AZ ELMÚLT NAPOK KÉT TERRORTÁMADÁSÁT IS MAGÁRA VÁLLALTA AZ ISZLÁM ÁLLAM

Mint ismert, Benjamin Hermann, akit hétfőn engedtek ki a börtönből kétnapos eltávozásra, másnap hátulról késsel rátámadt két járőrre az ország keleti részében található Liege központjában, elvette egyikük pisztolyát, majd agyonlőtte őket, valamint egy civilt is, aki a közelben ült az autójában. A merénylő ezután egy közeli iskolához menekült, ahol túszul ejtett egy takarítónőt. A különleges egységek tagjai végül agyonlőtték a támadót, aki az akció során négy rendőrt megsebesített.

Időközben az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára a liege-i támadást. A dzsihadisták a szócsövüknek tekinthető Aamák „hírügynökségen” keresztül tettek közzé közleményt, melyben azt állítják, hogy az elkövető „a kalifátus egyik katonája” volt. A tárcavezető a belga RTL-nek adott interjújában megerősítette, hogy a Marche-en-Famenne településen keddre virradóra elkövetett gyilkosság is a 31 éves Benjamin Hermann nevű férfi műve.

Szerdán fegyveresek támadták meg az afgán belügyminisztériumot – közölte szerdán a tárca szóvivője. Rendőrségi beszámoló szerint a merénylők nem jutottak el a minisztérium fő épületéhez.

Később az Iszlám Állam nevű terrorszervezet jelentkezett a támadás elkövetőjeként. A szélsőségesek a szócsövüknek tekinthető Aamák „hírügynökségen” keresztül tettek közzé közleményt, melyben azt állítják, hogy ők követték el a merényletet, de ezt alátámasztó bizonyítékot nem hoztak nyilvánosságra.