Élményközpont nyílik Budapesten

A világ egyik legmodernebb interaktív kiállításával nyílik meg az Andrássy élményközpont pénteken az egykori Párisi Nagy Áruház épületében.

A Future Park nevű tudományos játszótér, interaktív kiállítás Európában elsőként Budapesten nyílik meg. Négy hónapon keresztül lesz látogatható. Nyolc speciális játékkal fejlesztik a gyerekek készségeit, interaktív módon.

A Future Park kiállítást a japán teamLab művészeti kollektíva dolgozta ki, egy olyan, több szakterületet is átfogó, kreatív csoport, amelynek tagjai a digitális társadalom különböző területeiről érkező szakemberek: művészek, programozók, mérnökök, számítógépes animátorok, matematikusok, építészek, webes és nyomdai grafikus tervezők, szerkesztők. A teamLab célja a művészet, a tudomány, a technológia és a kreativitás határait elmosni a közös kreatív aktivitásokon keresztül.

Az élményközpontban emellett kiállítások is lesznek. A célja, hogy világszerte nagy érdeklődést keltő tudományos-ismeretterjesztő, szórakoztató, interaktív kiállításokat fogadjon és mutasson be a magyar közönségnek – közölte az MTI-vel csütörtökön az intézmény.

Illés Gabriella, a TulipánTündér produkció vezetője az M1-nek elmondta, nagy igény van az olyan típusú szórakoztató programokra, ahol az egész család egyszerre jól érzi magát, kicsik és nagyok egyaránt. Az izgalmas kihívás az hogy miközben egy tudományos, ismeretterjesztő kiállításként funkcionálnak, mindig odafigyeljenek arra, hogy a szórakoztatáson túl tanítsák is az embereket – fogalmazott a vezető.

MTI.