20. Gömör Expó és Fesztivál Putnokon. Sztárvendég: Kasza Tibi

Kasza Tibi új típusú, ír zenei hangzású együttesét Crystal néven 1998-ban alakította meg testvérével, Gáborral és Lajtai Katival. Tibi az együttes frontembere volt 2010-ig. 2 évig nem talált kiadót erre a zenére, addig főleg zeneszerzőként és producerként tevékenykedett. 2000-ben Michael Flatley hihetetlen sikere ráirányította a figyelmet erre a zenei világra, így kiadót is találtak első stúdió albumukra. Ezt még 5 album és számos kislemez követte.. A Crystalt 2002-ben Artisjus – díjjal tüntették ki, míg 2005-ben övék volt az egyik legjátszottabb sláger hazánkban. A zenekar 2010-ben feloszlott, ezt követően Kasza Tibi szóló karrierjére koncentrál. Putnokon a 20. Gömör Expó – Fesztivál egyik sztárvendége volt.                   

Foto: Filep Dávid

 

Pályád csúcsán vagy, hogyan jutottál el idáig, milyen rögös volt ez az út, illetve mennyivel könnyebb most már az életed?

Igazából érdekes szerintem az én életutam vagy pályafutásom, mert nyílván az ember zenészként kezdte és jelen pillanatban is azt mondom, hogy nyílván elsősorban zenészként tekintek magamra. Aztán szépen beóvakodott az életembe a televíziózás. A nagy duett volt az első komoly kihívás. Volt saját Showm a Kasza Show. Ezt követően egyre több TVs kihívás volt, egyre komolyabban vettek, mint, műsorvezetőt. Életem nagyon fontos állomás volt a Morning Show Sebestyén Balázsék mellett, amiért én nagyon hálás vagyok. 5 évig voltam állandó visszatérő tagja a Morning Show-nak. A zenéhez való visszatérés nekem egy fontos dolog. Szeretnék most egy kicsit jobban visszatérni a Zenész Kasza Tiborhoz. Szeretnék több dalt írni, több önálló koncertet szervezni.

Volt egy legendás korszakod a Crystallal, erre mindenki felkapja még mai napig is a fejét. Nem sajnálod ezt a korszakot illetve tervezel-e ehhez a stílushoz visszatérni?

Sajnálni szerintem semmit nem szabad. A Crystalnak volt egy nagyon erős 10 éve, amikor az a tipusu formációs világ ment. Igazából a mai világban már nem is az ilyen típusú formációnak van jelenje. Visszafele soha nem szabad nézni. Az énekesnőnk szeretett volna, családot,babát, nyílván ezt akkor megértettük. Nekem az első szóló dalom miután hazajöttünk Kínából az egy akkora bomba siker lett, hogy nekem gyakorlatilag teljes folyamatában tovább tudott menni a karrierem és megjelent a TV mellette a rádió és az egyéb felületek. Úgyhogy gyakorlatilag én egy nagy túlélő vagyok, mindent megoldok.

Láthatunk e tőled új klipet, illetve saját számot?

Abszolút. Most van egy dal, ami azt gondolom, hogy nagyon le fogja tarolni majd az országot, most megszületett a fejemben egy új dal ötlete is. Tény, hogyha egy picikét hátrébb lépek, majd ebből a rengeteg TV, közösségi média és egyéb vonalból, akkor egyre termékenyebb Kasza Tibort fog látni a közönség és sokkal több dalt. A műsornak a fele Kasza Tibor dalokból áll össze. Egy része volt Crystal slágerekből és volt egy pár olyan amely a showt szolgálja. Úgyhogy az egész élmény egy ilyen Kasza Tibi élmény lesz a koncerteken.

A közelmúltban megnősültél. Nálatok, hogy áll a babaprojekt?

Magánéletem tekintetében nagyon kerek az életem. Én 5 éve vagyok együtt a párommal, aki most már a feleségem és nyílván igazából most már csak a természet dönt arról, hogy mikor jön a baba, de erre is meg kellett érni. Mondjuk két évvel ezelőtt nem tudtam volna jó szájízzel kimondani, hogy most már jöhet a baba, de most 40 évesen ki tudom mondani hogy itt van az ideje. Én nem is akartam belemenni úgy a gyermektervezésbe, hogy egy kompromisszum legyen az én oldalamról, hanem inkább egy vágy legyen, és igazából most már a természet kezében vagyunk, jöhet a baba!