Borsod: Átadták a Hangony és Kissikátort összekötő útszakaszt

Fotó: Nagy Krisztián –  ünnepélyes útátadás

Sajtótájékoztató

Borsod megyében folyamatosan zajlanak az útépítések felújítások. A nyár folyamán egyik legnagyobb útfejlesztése valósult meg Hangony – völgyében, Hangony és Kissikátor között újították fel az utat. Ennek apropójából ünnepélyes keretek közt került átadásra a festői környezetben elhelyezkedő útszakasz.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt munkatársai párhuzamosan a megye több útján is végeznek felújításokat, a javítások folyamatosak.

A Kissikátor – Hangony közötti útszakasz átadásánál jelen volt Peiker Tamás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. igazgatója. Egy, egy település életében fontos a jó közlekedési útvonal, hiszen a kiváló minőségű új utak, nemcsak gyorsítják, hanem kényelmesebbé is teszik a kerékpározást, autózást.
Az útátadáson jelen voltak Ríz Gábor országgyűlési képviselő mellett, az érintett települések polgármesterei, képviselői, valamint a sajtó munkatársai. Az elkészült útszakasz jó teherbírású, valamint az elvárt technológiai előírásoknak megfelelően áll ezentúl rendelkezésére, úgy a teher, mint a személyforgalom számára.

Az út felújítása a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával jött létre.

Tamás István