Módos Gábor Életmű kiállítása Szombathelyen

Foto: Wikipédia

2019. május 3.-án ,,Módos Gábor 80 év,, címmel életmű-kiállítás kezdődött Szombathelyen. A fotóművész alkotásait, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központban tekinthetik meg az érdeklődők.

A Fotóin ismert modellek is láthatóak, például Clavier Charlotte, Szedres Mariann, Rábaközi Andrea.

A kiállítást Tóth József (Füles) fotóművész nyitotta meg. Módos Gábor (Szombathely, 1939. május 3.) magyar fotóművész, modell- és aktfotós.

A szaktekintély elsősorban portré- és aktfotósként vált ismertté, elismertté, de minden műfajban sikeresen kipróbálta már magát. A hetvenes és nyolcvanas években elsősorban divatfotósként dolgozott.  Lemezborítókat, plakátokat is fényképezett.

A rendszerváltást követően az 1990-es évektől különböző tisztségeket tölt be a Magyar Fotóművészek Szövetségében és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületében (MAOE). A fotóversenyek zsűritagjaként aktívan részt vett és vesz, a beküldött pályamunkák  értékelésében..

Akt-album címmel könyvet is adott ki 1987-ben..Elsősorban színes reklám- és aktfotóival lett ismert, de Koncz Zsuzsa kizárólagos fotósa is Ő volt.

Tamás István

Szerző: a szakma egyik legjelentősebb kiválósága. Neve nemcsak országosan, de nemzetközileg is jól ismert a művészetet szeretők körében.