Több mint tíz rekorddal büszkélkedhet Kazincbarcika

Az eddigi rekorder Siófok városa volt, akiket a kazincbarcikaiak maguk mögé utasítottak. A csaknem hetven négyzetméternyi összterületű mézeskaláccsal beborított falu három és fél hét alatt készült el. Több mint hatezer darab mézeskalács alkotja azt a falut, ami az Adventi Mesevilág program harmadik állomása.

A szervező Barcika Art Kft. munkatársai, valamint Kazincbarcika Város Önkormányzata a Kolor közösség nevű pályázaton belül álmodta meg a 10 házikóból és a templomból álló alkotást. A november elején meghirdetett akcióhoz – miszerint újabb rekordot szeretne felállítani a város – a kazincbarcikai általános iskolák, óvodák pedagógusai, szülői munkaközösségei, Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub, az Újkazinci Baráti Kör, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ, a Barcika Szolg Kft., a Barcika Park Kft., a Barcika Príma Kft. munkatársai, illetve a Magyar Pékség képviseletében Kopasz Péter tulajdonos is csatlakoztak.

Mint a december 7-ei rekord hitelesítés megnyitóján elhangzott, Kazincbarcika ebben az időszakban mézeskalács illatű felhőben úszott, ugyanis aki élt és mozgott mézeskalácsot sütött. Klimon István, a város alpolgármestere köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy az itt élők ismét tanúbizonyságot adtak az összefogásukról, így közösen sikerült elérni egy újabb fantasztikus rekordot Kolorcityben.

Sebestyén István, a magyar rekordok hitelesítője kiemelte, már nem először jár a városban, hiszen több mint tíz rekorddal büszkélkedhet a település, és bízik abban, hogy nyáron ismét valami szokatlan kísérletet sikerült az itt élőknek megvalósítaniuk. Az esemény végén a mézeskalácsfalu bejáratához Klimon István és Sebestyén István, a kimondottan erre az alkalomra készült táblát közösen akasztották fel, amin jól látható, hogy újabb magyar rekorddal büszkélkedhet Kazincbarcika.

Az esemény a „Színezzük Együtt Kazincbarcikát” elnevezésű pályázat, Művészeti rendezvények, alkotó programok szervezése Kazincbarcikán című, TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-00340 azonosítószámú, „Adventi Mesevilág” című projekthez kapcsolódik.

Forrás: KOLORLINE -Szerző: Hegedűsné Munkácsi Mónika