Márton Csókás színész, akit sokszor láttunk, de nem ismerjük valójában

A magyar származású színésznek, már Hollywood is megvolt

Márton Csókás apai ágon magyar származású, új-zélandi színész. A Gyűrűk Ura-filmekben Celebornt alakította nagy sikerrel, de szerepelt az Aeon Fluxban és a Mennyei királyságban is.
Ezt követően a Magyarországon is forgatott ” Adóság ” című filmben, egy Moszad ügynököt alakít. A film meghozta a színész számára az ismertséget.

       1989-ben végzett a Toi Whakaari, The New Zealand Drama Schoolban. Innen már egyenes út vezetett a színészi karrierje felé. A világsiker után elvállalta a ’Shortland Street’ című új-
zélandi szappanopera szerepét is. Az első filmszerepe az 1994-ben készült Jack Brown Genius volt, amelyben Dennis-t alakította.

      Az 1996-os Broken English-ben Darko szerepét kapta meg. Még ugyanebben az évben a Herkules televíziós sorozatepizódszereplője is volt. Azután tovább dolgozott a Renaissance Pictures társasággal, így 1997-2001 között a Xena: A harcos hercegnő című sorozatban is láthattuk. Ezután olyan filmekben kapott szerepet, mint például a Vízi zsaruk, Csillagközi szökevények , A vadak ura, és a Cleopátra 2525 ,Producerként is közreműködött Új-Zélandon és Ausztráliában, többek között az Égi küldött, A majom álarca és A farm című filmekben.

Marton Csokas 1966. június 30-án született az Új-Zélandi Invercargillben. Anyja dán és ír gyökerekkel rendelkező ápolónő, apja, Csókás Márton magyar gépészmérnök. Magyar állampolgár is. Marton Csokas Új-Zélandon született, de büszke magyar származására. A hollywoodi filmsztár gyakran olvas magyar könyveket és magyarországi lapokat. Imádja a magyar zenét és a magyar ételeknek hódol. Édesapja rosszallása ellenére, felvette a magyar állampolgárságot.

Marton Paul Csokas, születési nevén Csókás Márton Pál (Invercargill1966június 30. –) magyar származású új-zélandi színész.

Tamás István