1,4 milliárdot keresett a teniszezéssel Babos Tímea

A párosban világelső Babos Tímea elérte az 5 millió dolláros (1,4 milliárd Ft) pénzdíj-álomhatárt. A teniszezőnő arról mesélt, hogyan sikerült megvalósítani a céljait, mihez kezd a pénzzel, és hogyan jutott el idáig.

Bár nagyon jól hangzik az 1,4 milliárd, amit Babos összeteniszezett pályafutása során, valójában ennek csak a töredéke marad nála – írja a Bors.  Hogy miért, arra Tímea válaszolt a lapnak.

„Az edző, a szállás, az utazás mind pénzbe kerül, magamnak szervezek mindent” – mondta Babos, aki egy-egy versenyhelyszínen még főzni is magára szokott. De sokáig csak grillcsirke és koktélparadicsom volt a mindennapi menü, az étterembe járás fel sem vetődött. „Éveken keresztül egyik napról a másikra éltünk édesapámmal és a nővéremmel a versenyek helyszínén, hogy minél olcsóbban hozzunk ki egy-egy tornát” – tette hozzá, és azt is, hogy szüleinek azonban így is évi 20-25 millió forintba került a pályafutása, amely kezd kifizetődni.

„Ennek nem feltétlenül a nyilvánosság előtt a helye, de szívesen adok a rászorulóknak. Nem felejtem el, honnan jöttem” – mondta Tímea, aki legutóbbi felajánlásával szülővárosa, Sopron kórházának segített a beteg gyermekek gyógyításában.