Megható átalakítások Aretha Franklin emlékére

„Átneveztek” egy New York-i metróállomást az énekesnő tiszteletére és több helyre az emlékét idéző szövegeket függesztettek.

A csütörtökön elhunyt világhírű amerikai soulénekesnő tiszteletére a rajongók a New York-i Franklin Street megálló felirata elé az Aretha nevet is odafestették. A Manhattan déli részén található állomás „átnevezése” nem hivatalos és nem is végleges, a rajongók a soul királynője keresztnevét csak odarajzolták az állomás 1-es peronjának táblájára.

A Natural Woman című szám refrénjét pedig a lépcsőfokokra ragasztotta ki valaki sárga kiemelésként.

Szerda éjjel az állomás neve alá, a csempére a respect (tisztelet) szót festették, utalva a súlyosan beteg díva egyik legismertebb dalának címére. Csütörtökre a feliratot eltávolították. (fotó: Bowery Boogie)

Fotó: Bowery Boggie

Az énekesnő 30 Greatest Hits című lemeze péntekre az letaszította Nicki Minaj új lemezét az iTunes albumtoplistájának éléről, a Respect a dalok sikerlistáját vezeti, ahol az első tíz közé a sztár több száma – A Natural Woman, Think, Chain of Fools, I Say a Little Prayer – is felkerült. Az iTunes listái a digitális vásárlások alapján készülnek, naponta többször frissítik őket.

Az amerikai Music Television (MTV) zenei csatorna bejelentette, hogy hétfőn, a Video Music Awards díjátadón emlékezik meg a soullegendáról.

Aretha Franklin 76 évesen, hasnyálmirigyrákban halt meg csütörtökön detroiti otthonában.

Nyitókép: Twitter / DigDug Music