Késelés a Sony Music londoni székházában

(MTI) – Késeléses bűncselekmény történt pénteken a Sony Music globális zeneműforgalmazó óriáscég londoni székházában. A Scotland Yard bejelentése szerint két férfi megsérült, mindkettőjüket őrizetbe vették. A rendőrségi közlemény hangsúlyozza, hogy nem terrorcselekmény történt.

A londoni rendőrség, amelynek fegyveres egységei is a helyszínre vonultak, részletesebb délutáni beszámolójában közölte, hogy mindkét sérültet súlyos testi sértés gyanújával vették őrizetbe. Mindkettőjüket kórházban kezelik, de a Scotland Yard tájékoztatása szerint egyikük sincs életveszélyben.
A rendőrség közölte azt is, hogy az ügynek nincsenek további gyanúsítottjai.
Az első médiabeszámolók arról szóltak, hogy valaki lőfegyverrel hatolt be a Sony Music irodaházába, amely London előkelő Kensington kerületében emelkedik.
A hivatalos rendőrségi tájékoztatás szerint azonban nincs semmi bizonyíték arra, hogy az incidens során lőfegyverhasználat történt volna.
A Scotland Yard közölte, hogy az épületet elővigyázatosságból kiürítették.
A Sony Music péntek délután megerősítette, hogy londoni székházában „eldurvult civakodásból eredő incidens” történt. A vállalat szóvivője további részleteket nem ismertetett, csak annyit mondott, hogy az ügyet a Scotland Yard vizsgálja.
Az Evening Standard, London délutáni napilapja szemtanúkat idézve szintén azt írta, hogy a késeléses incidenst két ember verekedése előzte meg az irodaház étkezőjében.
Az épületben vannak Simon Cowell, a világhírű brit producer és tehetségkutató Syco nevű cégének irodái is.