Putnok büszkeségei az Országházban!

December 10-én reggel, egy seregnyi gyermek indult el Putnokról Budapestre, hogy megtekintsék az Országházat és a mindenki karácsonyfáját, amely idén városunkból került a Kossuth térre.

A Sideways tánccsoport kiegészülve a Kiscsillag mazsorett csoporttal és a Serényi László Általános Iskola betlehemezőivel, annak a felajánlásnak az apropóján látogatta meg a parlamentet, amelyet Riz Gábor térségünk országgyűlési képviselője tett a
legutóbbi városi bálon. Ezt  megtámogatva, Tamás Barnabás városunk polgármestere biztosította a gyermekek utazását, ellátását, illetve egy-egy mikuláscsomagot is kaptak városunk legfiatalabb büszkeségei.
„Bár, már voltam a Parlamentben, nagyon örültem neki, hogy ismét ellátogathattam ide.
Annak pedig különösen, hogy láthattam a Putnokról érkezett karácsonyfát feldíszítve, élőben.
– mondta Marinov Anna, aki a putnoki Kiscsillag mazsorett csoport tagjaként vett részt a
látogatáson.Nem csak az iskolások, hanem az őket kísérő felnőttek számára is különleges volt ez az alkalom, hiszen ritkán adatik meg, hogy az ember ellátogathat oda, ahol az országot érintő legfontosabb döntéseket hozzák. A megérkezést követően a Kossuth tér hangulata azonnal
rabul ejtett mindenkit. A szülők és a gyerekek örömmel fotózkodtak a pompás díszekben tündöklő putnoki karácsonyfánál, közben pedig szívesen beszéltek arról, hogyan várják otthon a karácsonyt.
„Nagyon tetszett a feldíszített karácsonyfa. Mi anyával otthon saját kezűleg készítjük el a díszeket, amik aztán a karácsonyfát és a házunkat díszítik majd.”- mondta Reményi Vivien a Sideways tánccsoport egyik oszlopos tagja.
A Parlamentben a gyermeksereg csodálkozva nézte az épületegységet. A számos aprólékos beltéri díszítőelem és a hatalmas terek, mind ámulatba ejtő látványt nyújtottak. A hosszú, ugyanakkor tartalmas körültekintést követően, melynek részeként még a felsőház üléstermébe is betekintést nyerhettek, a gyerekek élményekkel gazdagodva hagyták maguk mögött az Országházat és indultak haza szeretett otthonukba, Putnokra.

Filep Dávid