BRFK: kábítószer okozta a rendőri intézkedés közben Zuglóban elhunyt férfi halálát

Az igazságügyi orvosszakértő szerint kábítószer okozta a szombaton rendőri intézkedés közben Zuglóban elhunyt férfi halálát – tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint elkészült a toxikológiai vizsgálat június 10-én a XIV. kerületben, rendőri intézkedés közben meghalt férfi ügyében.
Az elhunyttól levett mintából az igazságügyi orvosszakértő „mérgező mennyiségű kokain”, valamint dizájnerdrog jelenlétét mutatta ki – közölte a BRFK.
Mint hozzátették, a vizsgálat a halál okaként „a kokain toxikus hatása kapcsán kialakult légzési és keringési elégtelenséget” jelölte meg. „Azt már a soron kívül elvégzett hatósági boncolás kimondta, hogy a férfi halála nem a rendőri intézkedés következtében állt be” – rögzítették a kommünikében.
A rendőrség vasárnap azt közölte, hogy szombaton pár perccel dél után érkezett bejelentés arról, hogy a Fráter György téren a lakók visszatartanak egy betörőt. A járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni, a rendőrök nem tudták megnyugtatni. A zavart férfi ellenállt az intézkedésnek, a testi kényszer nem volt elégséges, ezért a rendőrök elektromos sokkolót és bilincset alkalmaztak. A férfi néhány perc múlva eszméletét vesztette. A rendőrök megkezdték az újraélesztését, amit a mentők folytattak, azonban a szakszerű ellátás ellenére a férfi életét vesztette – írták.
A korábbi tájékoztatásban kitértek arra: a parancsnoki kivizsgálás megállapította, hogy a rendőrök intézkedése jogszerű, szakszerű és arányos volt.

MTI.T.I.