Hidvéghi Balázs: visszautasítom a Lengyelország elleni folyamatos támadásokat!

  Strasbourg, 2023. június 14., szerda (MTI) – Visszautasítom a Lengyelország elleni folyamatos támadásokat, és több tiszteletet követelek a lengyel választóknak – hangsúlyozta Hidvéghi Balázs a Fidesz uniós parlamenti képviselője szerdán a testület strasbourgi plenáris ülésén a lengyelországi jogállamiságról szóló vitában.

A képviselő felszólalása első részében lengyelül szólt az EP plénumához: „A lengyel egy büszke, magabiztos és sikeres nemzet, amely képes a saját útját járni, anélkül, hogy a Nyugat állandóan kioktatná” – mondta.
A képviselő üzent a Donald Tusk vezette Polgári Platform Európai Néppártban helyet foglaló lengyel ellenzéki képviselőinek, akik véleménye szerint a legutóbbi támadások mögött álltak. „Tévednek, ha azt gondolják, hogy ha otthon nem sikerül választásokat nyerniük, akkor idejönnek Strasbourgba vagy Brüsszelbe, és mindenféle radikális baloldalival szövetkezve támadják a saját országukat és a saját honfitársaikat” – fogalmazott a fideszes politikus.
„Ez nem fog Önöknek választási győzelmet eredményezni otthon, mert a lengyelek – a magyarokhoz hasonlóan – elutasítják ezt a hozzáállást. A saját érdemeik alapján nyerjenek választásokat! Hagyják abba saját honfitársaik támadását itt Strasbourgban, az Európai Parlamentben! Ez nem helyes” – szólított fel Hidvéghi Balázs.