Mentőautóval karambolozott, majd szó nélkül elhajtott

Vádat emeltek egy autóbuszvezető ellen, aki járművének oldalrácsával egy megkülönböztető jelzést használó mentőautónak ütközött, majd segítségnyújtás nélkül magára hagyta a mentő súlyosan megsérült vezetőjét. A vétkes sofőr a segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt várhatóan pénzbüntetést kap majd.

Rohamkocsinak ütközött, és ott hagyta a súlyosan megsérült mentősofőrt a buszvezető, aki ellen a napokban emelt vádat a Zalaegerszegi Járási Ügyészség, mégpedig segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt. Mutatjuk, milyen részleteket árult el az ügyről Jánky Judit, a Zala Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője.

Nem vette észre, hogy a baj van a ráccsal

Tavaly augusztusban, egy hajnali időpontban éppen Zalaegerszeg felé tartott az autóbuszt vezető 55 éves kisbucsai férfi, Zalaszentiván felől. Az éjszakai látási viszonyok miatt nem vette észre, hogy a busz bal hátsó részén található hűtőtakaró rács felnyílt és átlóg a bal oldali sávba. Szemből azonban érkezett egy megkülönböztető jelzést használó mentőautó, amely az autóbusz mellé érve nekiütközött a felnyílt rácsnak, az pedig betörte a szirénázó jármű szélvédőjét.

Visszatette a rácsot, majd elhajtott

A rácsos ajtó egy letört darabja a mentőautó utasterébe repült, és a mentőautó sofőrjének arcába csapódva súlyos sérülést okozott. A vádlott észlelte az ütközést, megállt, a buszból kiszállva a hűtőrácsot a helyére igazította, majd – anélkül, hogy a szintén a közelben megálló mentőgépkocsihoz odament volna – visszaült járművébe, és elhagyta a baleset helyszínét.

A buszsofőr nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e vagy segítségnyújtásra szorul-e. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség ezért vádat emelt a férfi ellen. Pénzbüntetés kiszabását indítványozták.

Forrás: hazipatika.com