A FOTÓ, ami meghódította az internetet a farkas falkáról

Fotó: The Guardian/Chadden Hunter

Meghódította az internetet a hóban menetelő farkasfalkáról készült fotó, amelyet egy román nemzeti park Facebookjára töltöttek fel.

A hóban menetelő farkasfalkáról készült képet Kanadában, egy nemzeti parkban fotózta Chadden Hunter, a BBC Natural History Unit munkatársa.

A fotón egy 25 főből álló farkasfalka látható, amint éppen bölényvadászatra indul. Kanada ezen részén a tél elérheti a -40 fokot is, a farkasok jól szerveződött csapatokban vadásznak a náluknál ötször nagyobb bölényekre.
Az eredeti forrás szerint a falkát az alfa nőstény vezeti, őt követik a falka legerősebb egyedei, majd középen masíroznak a falka legértékesebb tagjai, a nőstények. A falka végén az alfa hím vonul, neki a szerepe belátni az egész falkát, ő irányítja a csapatot és végrehajtja a megfelelő parancsokat. Más forrás szerint a falka első három egyede a csapat leggyengébb tagja. Ők adják meg a falka ritmusát, ők tapossák ki a havat a többi egyednek, ugyanakkor ha támadás éri a falkát ők az elsők, akik odavesznek.
A farkasok nem minden esetben vonulnak libasorban, számos esetben nyíl vagy V alakban indulnak vadászni, az alfa hím mindig hátul foglal helyet, ő indítja a hajszát egy jól kigondolt terv szerint. A falka a vezető nélkül is vadászik, ilyenkor siker esetén mindig meghívják a lakomára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük