Elfogta a rendőrség

A rendőrség elfogta, a Budakörnyéki Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki március 4-én elszökött a házi őrizetből. A férfit nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével vádolják – közölte a Budapest Környéki Törvényszék vasárnap közleményben az MTI-vel.

Mint írták, a szökésben lévő férfit a rendőrök célzott keresés alapján Budapesten fogták el, és vasárnap a Budakörnyéki Járásbíróság ügyeletes bírája elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának kihirdetéséig.
A döntés ellen a vádlott fellebbezéssel élt, így a végzés nem végleges, de végrehajtható – közölték.
A férfi egy ismerősével 2022. október 2-án szórakozott, italozott egy dohányboltban, ahová vásárolni érkezett egy férfi, aki – miután kiszállt az autójából – nem állította azt le. Ezt kihasználva a két vádlott beült az őrizetlenül hagyott járműbe. A most elfogott férfi ült a vezető ülésbe, majd tolatni kezdett.
Amikor ezt a sértett észrevette, kiszaladt és a motorháztetőre hasalt, hogy megakadályozza a kocsi elvitelét. Ekkor a férfi nagy sebességgel egy útpadkára hajtott, így a sértett a lendülettől leesett a motorháztetőről. Ezután a sofőr irányt váltott, és nekiütközött először egy fának, aztán egy villanyoszlopnak. A balesetet követően az elkövetők kiszálltak az autóból és távoztak a helyszínről.
Az autó tulajdonosát a mentők kórházba szállították, azonban a férfi olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy két nappal később életét vesztette.
Az elkövető ismerősét a Budapest Környéki Törvényszék első fokon hozott ítéletében bűnösnek mondta ki jármű önkényes elvétele miatt, ezért 1 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélték.
A most elfogott férfi nyereségvágyból elkövetett emberölés elsőrendű vádlottjaként áll bíróság elé,  emellett ellene a fogolyszökés vétségének megalapozott gyanúja miatt újabb büntetőeljárást indul – olvasható a közleményben.
A férfi egyébként 2023. július 5-től állt ingatlanhoz kötött bűnügyi felügyelet alatt, amelynek szabályait megszegte.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük