Mesterséges intelligenciával alkotott nő lett a Delta műsorvezetője

Ada egy szép nő, kiválóan beszél, de valójában nem létezik

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában – hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában. A televízió-műsor forradalmi újítással indult újabb évadában.

Bíró Adának hívják a műsorvezetőt, akinek megjelenését, arcát és hangját egyaránt a köztévé hozta létre korábban már meglévő programokból.

Szerző: Az emberi és a gépi intelligencia közötti együttműködés és kiegészítés egyre inkább valósággá válik, ami új és izgalmas lehetőségeket nyit meg a technológia és a kreativitás terén.

Két éve kísérem figyelemmel a mesterséges intelligencia fejlődését, de ilyen gyorsan fejlődni egyik élőlény sem képes. Még az emberi agy sem képes mindenre. Viszont a kutatások szerint a mesterséges intelligencia által generált chipek, bár hihetetlen, de már sok esetben beépíthetőek az emberi agyba.

Elon Musk innovatív cége lehetővé tette, hogy egy lebénult férfi a gondolatával sakkozzon a számítógépén. Elon Musk Neuralink nevű cégének célja, hogy az ember gondolattal irányíthassa a technológiát. Emberi agyba csipet először januárban ültettek a cég orvosai.

T.I.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük