A Jobbik most azokhoz csapódik, akik ellen létrejött

Dr. Morvai Krisztina EÜ képviselő, nemzetközi jogász a Kossuth Rádió Vasárnapi újságának nyilatkozott a Jobbikról:

a jelenlegi Jobbikra egyetlen dolog jellemző, a dühös Fidesz-gyűlölet, ebben próbálják meg „überelni” a balliberális pártokat – mondta az EU-képviselő.

A Jobbikot mondhatni a 2006-os pergőtűz tette azzá, ami – a Gyurcsány fémjelezte balliberális erőkkel szembeni ellenállás pártja volt, amelynek célja a magyarság öntudatra ébresztése volt a globális pénzügyi erőkkel szemben – mondta Dr. Morvai Krisztina annak kapcsán, hogy bejelentette, jövőre, az uniós képviselői mandátuma lejárta után visszavonul a politizálástól.

A képviselő a Kossuth Rádió Vasárnapi újságjának adott nyilatkozatában hangsúlyozta, éppen ezért megdöbbentő számára, hogy jelenleg hol tart a párt. Az, hogy hozzácsatolódtak azokhoz az erőkhöz, amelyek ellen létrejöttek, hogy uniós zászlók alatt énekelgetőkkel vonulnak együtt.Emellett egyre több relativizáló kijelentést hallani a párt vezetőitől a migrációs veszélyekről, az európai egyesült államokkal kapcsolatos tervekről. Dr. Morvai Krisztina hozzátette, fogalma sincs, hogy ez miért történik, mert már gyakorlatilag évek óta nem beszélt a párt vezetőivel. Csak tippelni tudok – mondta.A képviselő szerint igaza van Toroczkai Lászlónak abban, hogy a Jobbik egy színtelen, szagtalan, ugyanakkor diktatórikus párttá vált.Jogászként is megdöbbentő számomra, hogy milyen módszerekkel távolítják el a pártból azokat, akik nem értenek egyet a vezetőséggel – mondta. Elképesztően pimasz ficsúrok döntenek, akik sehol sem voltak akkor, amikor Dúró Dóra a börtönben látogatta a férjét – tette hozzá. Úgy akarják kirúgni őt a pártból, hogy semmiféle tényekkel alátámasztott érvet sem tudnak felsorolni vele szemben – tette hozzá.Morvai Krisztina szerint a szenvedély tűnt el a pártból. Szívtől, szívig politizáltunk, jártuk az országot, beszélgettünk az emberekkel – mondta. Most pedig éppen ez hiányzik a Jobbikból, szenvedélyesség helyett színtelen, szagtalan emberek és szinte teljesen megszűnt a kommunikáció. Nemcsak az emberekkel szemben, hanem a párton belüli politikusok között is – mondta. Nincs emberség, nincs szeretet – hogy akarnának így vezetni egy országot szeretet nélkül olyan időben, amikor a hazaszeretetnek szenvedélyesnek kellene lennie – fogalmazott a képviselő.