Így vedd rá magad a fogyásra nyaralás alatt!

A nyaralás általában mindenkinek a pihenésről és az önfeledt kikapcsolódásról szól, nem pedig a testünk sanyargatásáról: könnyen előfordulhat azonban például az, hogy év közben nem volt időd és lehetőséged odafigyelni az alakodra, így kellemetlenül érzed magadat a bőrödben a strandon, a többi csinos nyaralótársadat látva. Ha ez a helyzet, segítünk: így vedd rá magad a fogyásra nyaralás alatt!

– Furcsán hangozhat, de nemcsak brit tudósok bizonyították már, hogy a pihenés és a megfelelő mennyiségű – naponta legalább nyolc óra – alvás kedvezően befolyásolja a fogyást! Aludj és pihenj tehát sokat, ahogyan eredetileg is tervezted: fogyni fogsz tőle!

– A nyaralásnak nem muszáj pusztán csak a tengerparton fekvésből állnia. Hiszen gyönyörű hegyek, templomok, kolostorok vannak sokszor a közelben, melyek megtekintését kár lenne kihagyni! Ha pedig magad mész fel ezekre a gyönyörű hegyekre, nemcsak pompás kilátásban lehet részed, hanem rengeteg kalóriát is elégetsz!

– Ugyanígy ne légy rest a városnéző túrákon sem! Ahelyett, hogy egyből autóba ülnél, bérelj inkább kerékpárt, esetleg motorbiciklit! Többet látsz, többet mozogsz, és a környezetet is kíméled!

– Ki ne szeretné a vízibiciklit is, ugye? Nemcsak nosztalgikusan hangulatos, de sportos nyári program is!

– Nem muszáj hizlaló, nehéz ételeket enned! Ha már tengerparton vagy, egyél sok halat vagy tengeri herkentyűt, kóstold meg a környék specialitásait! Ezáltal nemcsak új gasztro-élményekkel leszel gazdagabb, de kíméled a gyomrodat is!

Nem kell tehát kínoznod magadat ahhoz, hogy a nyaralás alatt is fitt és egészséges tudj maradni, mi több, súlyveszteséget érj el! Idegeskedés helyett inkább próbálj kreatív lenni, és nem fogsz semmilyen élményről sem lemaradni!

Forrás: Nőinetcafe