BÉT – Nem várnak emelkedést a szakértők a tőzsdén

(MTI) – Mínuszos nyitásra és negatív korrekcióra számítanak hétfőn a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) az MTI-nek nyilatkozó elemzők.

Vidovszky Áron, a Concorde Értékpapír Zrt. treasury vezetője az MTI-nek elmondta, hogy a határidős indexek alapján a nagy tőzsdéken mínuszos nyitás várható.
A szakember kiemelte: a BMW profitfigyelmeztetése negatív irányba befolyásolhatja a kereskedést Európában és az autóipar érintettségén keresztül Magyarországon is.
A magyar piac összességében lejjebb nyithat, később pedig – ahogy a nemzetközi tőzsdéken is – iránykeresés várható, mely inkább negatív irányba tolódhat el – hangsúlyozta.
Varga Zoltán az Equilor Befektetési Zrt. senior elemzője az MTI-nek küldött kommentárjában elmondta, folytatódhat a negatív korrekció a BÉT-en.
Csütörtökön kezdődött a profitrealizálás az OTP-ben, a csökkenés a 12 500 forintos szintig folytatódhat, majd ott dől el, hogy komolyabb eladási hullám indul, vagy onnan ismét felfelé indul a jegyzés – mutatott rá.
A Mol árfolyama meghatározó trendvonalat tört le, így további csökkenés várható a következő időszakban, az árfolyama akár a 3000 forintos szintet is megközelítheti – emelte ki. Ugyanakkor kedvező képet fest a Richter árfolyamgrafikonja, amennyiben a gyógyszeripari papír meg tud maradni az 5400 forintos szint felett, hamarosan folytatódhat az emelkedés – tette hozzá.
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 28,52 pontos, 0,07 százalékos csökkenéssel, 41 841,92 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 7,3 milliárd forint volt. A Mol árfolyama 26 forinttal, 0,80 százalékkal 3230 forintra csökkent, 1,0 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,32 százalékkal 12 720 forintra erősödött, forgalmuk 3,5 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5 forinttal, 1,08 százalékkal 469 forintra nőtt, forgalma 296,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 30 forinttal, 0,55 százalékkal 5460 forintra esett, a részvények forgalma 600,8 millió forintot ért el.