A hónap végéig még lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására

 

A hónap végéig még lehet pályázni családbarát munkahelyek kialakítására – közölte a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Családokért Felelős Államtitkárság 13. alkalommal hirdetett pályázatot családbarát munkahelyek kialakítására.
A kiírásra olyan kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési, valamint egyházi szervek jelentkezhetnek, amelyek sokat tesznek a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód erősítéséért, fejlesztéséért, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséért.
A 100 millió forint keretösszegű pályázatra június 30-ig várják a jelentkezéseket – jelezték.
Közölték azt is, hogy a kormány 2010-ben a családbarát kormányzás mellett kötelezte el magát, ez a szemlélet pedig ma már az élet számos területén, a családtámogatások folyamatos bővítésében és a különböző családbarát kezdeményezésekben is tetten érhető.
A Családbarát Munkahely pályázat évek óta családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására ösztönzi a vállalatokat és az intézményeket, és az elmúlt években számos jó gyakorlat megvalósulását segítette – olvasható a közleményben.
Ilyen egyebek mellett a gyermekfelügyelet biztosítása, játszószoba kialakítása, szünidői táborok szervezése és szünidői fizetett szabadság bevezetése – sorolták.
A díj az évek folyamán olyan elismeréssé nőtte ki magát, amelynek birtokában a munkaadó könnyebben talált megbízható, hatékony munkaerőt.
A Családbarát Munkahely címet tavaly 54 pályázó nyerte el, a díj megalapítása óta több mint 500 munkáltató részesült az elismerésben – közölték.
Kitértek arra is , hogy a CSP-CSBM-23 azonosítószámú „Családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása” című pályázat célja a munkahelyi családbarát programok és intézkedések finanszírozása.
A felhívással a kiírók a munkahelyek már meglévő és tervbe vett családbarát fejlesztéseit díjazzák.
A pályázati felhívás az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (www.emet.gov.hu) érhető el, a pályázók legfeljebb 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás igényelhetnek.
A pályázat a nyertes szervezet adott évben benyújtott programját díjazza, tehát a cím egy évre szól.
A 2023-ban nyertes pályázók a kitüntetést az elkövetkezendő egy évben használhatják.
A díj rangját jelzi, hogy az elmúlt immár több mint egy évtizedben sok olyan cég vagy vállalkozás nyújtotta be jelentkezését, amely nem igényelt anyagi támogatást, mivel a családbarát intézkedéseket önerőből finanszírozták, és kizárólag a Családbarát Munkahely cím használatát kívánták elnyerni – közölte a KIM.