Tortacsodák a Vármegye Napján

Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata a hagyományok további erősítése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében” című projekt keretében, a gasztronómiai értékeink erősítése és megújítása érdekében, első alkalommal hirdetett versenyt a vármegyében működő cukrászatok számára, melyből remélhetőleg hagyomány lesz.
A „Hegyalja királynője” (normál kategória) és a „Tündérmese” (cukor-, laktóz- és gluténmentes kategória) lett Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye tortája az idei esztendőben.
Mindkét díjnyertes édességet a Képeschoco Manufaktúra (Pácin) készítette, a torták a Vármegye Napja alkalmából szervezett ünnepségen „mutatkoztak be” a Vármegyeháza udvarán.
Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Önkormányzata első ízben hirdette meg ezt a versenyt térségünk cukrászai számára. A nem titkolt cél az volt, hogy ilyen módon is erősödjenek vármegyénk gasztronómiai hagyományai.
A tortákat háromtagú zsűri értékelte. A zsűri tagja volt Bánné dr. Gál Boglárka a vármegyei közgyűlés elnöke, Palácsik Attila a Miskolci Szakképzési Centrum vendéglátó technológia oktatója és Palotás Zsuzsanna a „Desszertem” cukrászműhely képviselője. A zsűri tagjai az értékelésnél különböző szempontokat vettek figyelembe, mint ízek harmóniája, megjelenés és küllem, technológia, praktikum, kreativitás, állag és vágási felület, mondta el kérésünkre Riz Gábor országgyűlési képviselő
T.I.