Ha időben kiutasítják, nem ölhetett volna a migráns

Május elején holtan találtak egy 84 éves nénit a lakásában. Az áldozatra a fia talált rá, az idős nő súlyos fejsérülést szenvedett, ez okozta a halálát.

Két héttel később kiderült, hogy a gyilkos egy 23 éves kameruni migráns volt. A kameruni férfi illegális bevándorló és hajléktalan, többször elítélték már. Ennek ellenére nem utasították ki az országból.

A férfi úgy élhetett Németországban illegálisan, hogy korábban elítélték lopás, zaklatás és drogokkal való visszaélés miatt is. A hatóságok előtt tehát ismert volt a neve.

Érdekesség, hogy a migránst nem csak a bűncselekményei miatt lehetett volna kiutasítani Németországból. 2015-ben kért menedékjogot az országban, de csak azután, hogy Belgium elutasította a kérelmét. Ezt az európai uniós szabályozás szerint nem is tehette volna meg — írja a Junge Freiheit.

A berlini ügyészség nem kommentálta az ügy azon részét, hogy a migránst korábban miért nem utasították ki. A migrációs hivatal viszont az kommunikálta, hogy adatvédelmi okokból nem kommentálhatják egyes bevándorlók ügyét.

Németországban a baloldali pártok rendszeresen tartanak tüntetéseket a migránsok kitoloncolása ellen, annak ellenére, hogy a kitoloncolások így is nagyon lassan és körülményesen zajlanak.

Forrás: 888.hu