Donald Trump: az amerikai-mexikói határon építendő falat Mexikó fogja kifizetni

Donald Trump amerikai elnök kedden este egy nagygyűlésen kijelentette: az amerikai-mexikói határon felépítendő falat végül majd Mexikó fogja kifizetni.
(Forrás: Flickr / Gage Skidmore;https ://www.flickr.com/photos/gageskidmore/27484886630; CC BY-SA 2.0)
Az elnök a Tennessee államban lévő Nashville városában tartott nagygyűlést a híveinek, s felidézve elnöksége eddigi eredményeit, ismét kitért az Egyesült Államok déli határára tervezett falra.

Donald Trump bírálta a mexikói kormányt, mert szerinte nem segít az illegális migránsok megállításában.

„Egyáltalán semmit sem tesznek annak érdekében, hogy megállítsák a Mexikóból, Hondurasból és más ottani országokból megindult embereket. Nem segítenek nekünk”

– fogalmazott. Majd leszögezte:

„végül is, úgyis ők fizetik ki majd a fal árát”.

Enrique Pena Nieto mexikói elnök még a nagygyűlés idején Twitter-üzenetben válaszolt az amerikai elnöknek.

„Nem, Mexikó soha nem fog fizetni a falért. Sem most, sem később”

– szögezte le a mexikói elnök, s nem a nevét írta alá, hanem azt, hogy „Mexikó”.

Donald Trump a nagygyűlésen egyébként Marsha Blackburn republikánus képviselő újraválasztása mellett kampányolt. Arra intette híveit: ne legyenek túlságosan elégedettek a két évvel ezelőtti választási sikerekkel, az idén ősszel tartandó választásokon ne maradjanak otthon, mert szerinte a tét ezúttal is nagy.

Forrás: MTI

Donald Trump bírálta a mexikói kormányt, mert szerinte nem segít az illegális migránsok megállításában (Forrás: Flickr / Gage Skidmore; https://www.flickr.com/photos/gageskidmore/27484886630; CC BY-SA 2.0)