Érdekessége a nagyvilágból

 

Senki ne gondolja, hogy csak a filmekben történhetnek humoros olykor meghökkentő dolgok.   Sokszor az élet is produkál olyan dolgokat, amik még egy forgatókönyvírónak sem jutnának az eszébe:

Segített az apja rendőrkézre kerítésében egy hároméves kislány Németországban. A férfit gyorshajtásért akarták előállítani az egyenruhások a házánál, de a felesége letagadta, hogy otthon lenne. Azonban a kislányuk, Hannah rápirított az anyjára, hogy nem szabad hazudni, és a pincében bujkáló apjához vezette a rendőröket. A 33 éves Dieter Bauer elmondása szerint nem hogy nem haragszik, de büszke is a kislányára, mert ennyire szófogadó.

Tevetejből készít csokoládét egy osztrák édesség-gyár. A bécsi székhelyű Hochleitner csokoládégyárba az Egyesült Arab Emírségből érkezik a tevetejpor, amelyből az osztrák gyár elkészíti a csokoládét, a formázást és csomagolást pedig egy arab gyárban végzik el. Johann Georg Hochleitner elmondása szerint a tevetej sokkal édesebb, és alacsonyabb zsírtartalmú, mint a tehéntej, ezért egészségesebb. A csokit az arab országokban ősztől, az EU -országokban pedig pár hónappal később lehet majd vásárolni.

 

Kitiltottak egy férfit a Cambridge-i Fitzwilliam Múzeumból, mert véletlenül eltört egy nagyon ritka, több szász éves kínai vázacsoportot. A férfi a lépcsőről lefelé jövet elbotlott a cipőfűzőjében, és leverte a 25 millió forintnak megfelelő értékű vázákat, amelyek apró darabokra törtek. A férfi elmondása szerint túl szigorú döntés volt őt kitiltani a múzeumból, hiszen csak egy szerencsétlen baleset történt, amelyben közrejátszott a lépcső melletti korlát hiánya, és a vázák rossz elhelyezése.

Öreg büdösről (Smrdic) Tavaszra (Izvor) változtatták a nevét egy szerb falunak, hogy megállítsák a szégyenkező fiatalok elvándorlását. A helyiek petíciót nyújtottak be a kormánynak a névváltoztatást kérvényezve, s a kormány engedett a kérésnek. A település egyébként egy döglött lóról kapta a nevét évszázadokkal ezelőtt. „Lányainknak sokkal könnyebb lesz az élete, mert nem kell lesütniük a szemük, mikor megkérdezik őket, hol élnek” – nyilatkozta a helyi önkormányzat egyik tagja, Smilja Kostic.

 

Egy háromméteres óriáskígyó tartotta rettegésben több, mint egy hétig egy angol bérház lakóit. A bérlők a kígyó múlt heti felbukkanása óta a vécéiket téglákkal fedték be, és sokan ki is költöztek az épületből. A hüllőt feltehetően még három hónapja, egy kilakoltatott bérlő eresztette le a csatornába, ahol az állat patkányokkal táplálkozott, és így életben maradt. Az óriáskígyót végül egy bátor lakó fogta be egy felmosó vödör segítségével.

Fülével tud lufit fújni egy középkorú férfi Kínában. Az 55 éves férfinél harminc éve fedezték fel az orvosok, hogy egy anatómiai rendellenesség folytán levegőt tud kifújni a fülén. A férfi azonban csak mostanában kezdte kamatoztatni ezt a mutatványát, és különféle fesztiválokon lép fel vele. Legutóbb, egy nyári fesztiválon, húsz gyertyát fújt el egy a füléből kiálló tömlő segítségével.