A honvédelmi miniszter az Irakban állomásozó magyar katonák parancsnokával egyeztetett

 

Benkő Tibor honvédelmi miniszter (b) és Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese az iraki magyar kontingens helyzetéről tartott sajtótájékoztatón a Honvédelmi Minisztériumban 2020. január 9-én. MTI/Bruzák Noémi

Budapest, 2020. január 9., csütörtök (MTI) – Az Irakban állomásozó magyar katonák parancsnokával egyeztetett élő videós kapcsolattal csütörtök reggel Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A sajtónyilvános beszélgetésen Farkas Sándor alezredes a miniszternek elmondta: három nappal ezelőtt 72 órás veszély figyelmeztetést adtak ki parancsnokságukon, amely szerint rakétatámadás, dróntámadás valószínű. Ez szerdára virradóra be is következett, Erbíl környékén két rakéta csapódott be, az egyik felrobbant, a másik nem. A katonák bunkerbe vonultak, folyamatosan viselték a repeszálló mellényt és a sisakot, csak engedélyezett mozgások történtek.
A parancsnok kiemelte: jelenleg rendben vannak. Fel vannak készülve a további feladatok ellátására, s arra is, hogy bármi történjen, arra reagálni tudjanak – tette hozzá.
A megbeszélésen a parancsnokkal együtt négy katona – köztük egy nő – vett részt. Egyikük a miniszter kérdésére válaszolva azt mondta, biztonságban érzi magát, ahogy társai is.

MTI.