Zaharova: Ukrajna amerikai utasításra állította le a béketárgyalásokat

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője szerdán azt mondta, hogy Ukrajna amerikai megbízóinak utasítására állította le a béketárgyalásokat Oroszországgal, ugyanakkor Oroszország kész folytatni azokat.

“Ezeket a tárgyalásokat befagyasztották, leállították, megszakították” – mondta Zaharova a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon.

“HADD MONDJÁK EL ŐK (UKRAJNA) MAGUK, HOGY MIT TETTEK EZEKKEL A TÁRGYALÁSOKKAL. MI EZT NAGYON JÓL TUDJUK, MERT INFORMÁCIÓINK VANNAK ARRÓL, HOGY EZ VOLT AZ AMERIKAI MEGBÍZÓIK UTASÍTÁSA”.

A diplomata elmondta, hogy Kijev még nem reagált az orosz válaszra, amit az ukrán javaslatokra adott a helyzet rendezésére.

Zakharova azt is elmondta, hogy Ukrajna volt az, aki a tárgyalásokat kezdeményezte, és Oroszország beleegyezett a javaslatba. A szóvivőnő szerint azonban a kijevi rezsim ezt követően különböző feltételeket kezdett szabni a tárgyalásokhoz.

“SOK MINDENT LÁTTUNK: A HELYSZÍN ROSSZ, A DELEGÁCIÓ ÖSSZETÉTELE NEM MEGFELELŐ, A HÁZIGAZDA ORSZÁGNAK MÁSNAK KELL LENNIE. RENGETEG FURCSASÁG VOLT” – MONDTA.

Az Oroszország és Ukrajna közötti tárgyalások jelenleg szünetelnek. Vlagyimir Megyinszkij, az orosz elnök tanácsadója, aki az orosz delegációt vezette a tárgyalásokon, elmondta, hogy a tárgyalásokat Kijev teljesen felfüggesztette.

Forrás: Orosz Hírek