Apák napja – Hornung Ágnes: Isten éltesse az apákat!

                       

Budapest, 2023. június 18., vasárnap (MTI) –  A kormány több intézkedéssel segíti, hogy a férfiak apaként is kiteljesedhessenek. Isten éltesse az apákat! – írta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán vasárnap közzétett bejegyzésében.

Hornung Ágnes emlékeztetett: június harmadik hétvégéje az apák napja, amelyet évről évre egyre több családban ünnepelnek.
Az államtitkár hangsúlyozta: köszönet illet minden férfit a családjáért végzett munkáért és a gyermeknevelésben vállalt szerepéért.
Magyarország kormánya több intézkedéssel is segíti, hogy a férfiak apaként is kiteljesedhessenek, mivel szerepük a gyermekek fejlődésében, személyiségük kialakulásában kimagasló jelentőségű, a család a férfiaknak is testi-lelki egészségvédő tényező, a családon belüli feladatmegosztás pedig könnyebbé teszi a gyermeket nevelők mindennapjait – írta Hornung Ágnes.
Kitért arra is, hogy a kormány a mostani háborús időkben is megőrzi Európa egyik legalacsonyabb személyi jövedelemadóját és a családi adókedvezményt, valamint védelmet nyújt a családtámogatásoknak, amelyek az édesapák életét is jelentősen könnyítik.
Minderről részletek a kormány oldalán olvashatók.