Vádalkut kötött Hunter Biden, az amerikai elnök fia

Joe Biden amerikai elnök és fia, Hunter Biden
Fotó: AFP/Nicholas Kamm

    Peren kívüli megállapodást kötött Hunter Biden, Joe Biden fia adószabálysértési és tiltott fegyverbirtoklási ügyében.

Kimossák és így elkerüli Hunter Biden a bírósági vádemelést, ami akár 12 év börtön is lehetett volna, ha nem a világcsendőrének a fiáról lenne szó.
A Hunter Biden az ügyvédek javaslata alapján vétkesnek mondja magát az összesen több mint 200 ezer jövedelemadó- megfizetésének elmulasztásában.
David C. Weiss, Delaware állam kerületi ügyésze közölte, hogy az adóhatóság iratai alapján Hunter Biden a két egymást követő évben egyenként 1,5 millió dollár adóköteles jövedelemhez jutott, ami után nem fizette meg a közterhet. A vizsgálat 2018-ban indult az üzletember ellen úgynevezett gyanús pénzmozgásra vonatkozó dokumentum miatt, amely szerint külföldi forrásokból jutott nagy összegű bevételekhez. Hunter Biden 2014-ben bekerült a Burisma ukrán olajipari vállalat igazgatótanácsába.
A keddi bejelentés szerint szövetségi hatóság és az elnök fiának ügyvédei arról is megállapodtak, hogy a bírósági tárgyalás elkerülése érdekében a tiltott fegyverbirtoklás ügyében úgynevezett megelőző eljárás kezdődik. Ennek keretében Hunter Bidennek a hagyományos büntetőeljárás helyett alternatív intézkedésekbe kell beleegyeznie.
Az ügyész közölte, hogy az ügy bíró elé kerül, akinek a mérlegelésén múlik majd, hogy kiszab-e börtönbüntetést.
Hunter Bident azzal gyanúsítják, törvénytelenül jutott fegyverhez, mert a vásárlás során azt hazudta, hogy nem fogyaszt kábítószert. Az elnök fia abban az időben kábítószer-függőséggel küzdött.  Az amerikai törvények szerint ilyen személy nem birtokolhat lőfegyvert.

Szerző: Retekmagból retek lesz!