Zaharova: a kijevi rezsim szándékosan az újságírókat támadta a kazettás bombákkal

Marija Zaharova

Nem véletlen az ukrán ágyúzás, amely egy orosz újságíró életét követelte és több másikat megsebesített közölte szombaton Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő. Korábban ugyanezen a napon a RIA Novosztyi orosz hírügynökség haditudósítója, Rosztyiszlav Zsuravlev meghalt egy tüzérségi csapásban Zaporozsjei területen.

A tudósító kollégáival együtt, akik sérüléseket szenvedtek a csapásban, a térség települései elleni ukrán kazettás bombatámadásokról gyűjtött információkat – mondta  Zaharova.

“A KIJEVI REZSIM FOLYTATJA A BŰNÖS TERRORISTA GYAKORLATÁT” – ÍRTA A TELEGRAMON KÖZZÉTETT NYILATKOZATÁBAN.

A szóvivő azzal is vádolta Kijev nyugati támogatóit, hogy hallgatólagosan elnézik ezeket az akciókat. Az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország csak szavakban fejezi ki aggodalmát az újságírók biztonsága miatt – mondta. Moszkvának nincsenek illúziói az illetékes nemzetközi szervekkel kapcsolatban sem – tette hozzá Zaharova, azt állítva, hogy azok valószínűleg szemet hunynak e förtelmes ukrán bűncselekmény felett.

Ez csak e szervezetek politikai elfogultságát és diszfunkcionalitását mutatja – mondta, hozzátéve, hogy hallgatásukkal a kijevi terrorista ámokfutás cinkosaivá válnak.

Zaharova ígérte, hogy megérdemelt büntetés vár az orosz újságíró meggyilkolása mögött állókra, és hogy azok, akik kazettás bombákkal látják el az ukrán hadsereget, “teljes mértékben osztozni fognak a felelősségben” a haláláért.

Amerikai gyártmányú kazettás bombák végeztek az orosz haditudósítóval

Ukrajna kazettás bombákat vetett be orosz újságírók egy csoportjának bombázása során Zaporozsjei területen, amely megölte a RIA Novosztyi hírügynökség tudósítóját, Rosztyiszlav Zsuravlevet – közölte az orosz védelmi minisztérium. A támadás, amelynek célpontjai a RIA Novosztyi és az Izvesztyija médiumok stábjai voltak, dél körül történt – jelentette szombaton közleményben a minisztérium. “Az ukrán fegyveres erők által … Bővebben:Amerikai gyártmányú kazettás bombák végeztek az orosz haditudósítóval