A mesterséges intelligencia ma már annyira profi tartalmakat generál, hogy alig lehet megkülönböztetni a valóságtól. Nos, ezért döntött úgy a TikTok, hogy változtat.

A TikTok ezentúl automatikusan jelezni fogja a felhasználónak, ha a mesterséges intelligencia (AI) által létrehozott tartalmat tekintenek meg – írja az MTI.

Erre azért van szükség, mert az AI olyan hitelesnek tűnő tartalmak létrehozására is képes, amelyek akár meg is téveszthetik a felhasználókat.

A TikTok egy erre a célra létrehozott címkével fogja ellátni az érintett tartalmakat.

 

Így a felhasználó bizonyos internetes oldalakon már a letöltés előtt megtudja, hogy az AI alkotta tartalommal van dolga.

Hol találkozhatsz még ilyen jelöléssel?

Már a 2021-ben megalakult egy, a tartalmak eredetiségét és származását felügyelő szövetség, a C2PA. Ennek tagjai olyan vállalatok is, mint a Google, az OpenAI, az Adobe és a Microsoft. Ezek a vállalatok lényegében már alkalmazzák ezt az automatikus jelölési eljárást.

A TikTok a saját alkalmazásán belül készített tartalmaknál már tavaly szeptember óta egy saját program segítségével figyelmezteti felhasználóit arra, ha a tartalmat módosították.