„Gömöri lebbencsleves”

Fotó:Tamás István

„Gömöri lebbencsleves”, ahogy gyermekkoromban készítette Olga néném, Gömörhorkán.

25 dk lebbencstészta

15 dkg füstölt, húsos szalonna

1 nagy fej vöröshagyma

4 nagyobb burgonya

1 db. sárgarépa

8-10 szem zöldborsó (jó ízt ad a levesnek)

1 kávéskanál pirospaprika

25 dkg füstölt kolbász, lehet csípős is

Só ízlés szerint

Őrölt bors ízlés szerint

Petrezselyem zöldje, belefőzve és díszítésnek

Régen nem használtak ételízesítőt, aki gondolja, használjon

2-3 db. főtt tojás, ami egy különösen jó ízvilágot varázsol a levesnek

Lassú tűzön fő, hogy összeérjenek az ízek.

Tamás István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük