Gömöri bográcsgulyás, ahogy én szeretem

Fotó: Tamás István

Gömöri bográcsgulyás,  ahogy Olga néném készítette, Gömörhorkán: sertéscomb, lapocka, (csülök), ami lehet füstölt is. Lassú tűzön sokáig főzöm. így a hús omlósra puhul, és a csülök leválik a csontról. A zöldséget szokás és ízlés szerint főzöm bele. A legjobb bográcsban főzni, de a tűzhelyen, lábasban is finomat lehet készíteni.

Hozzávalók:

  • 10 deka zsír (az étolajjal nem olyan jó az ízvilága)
  • 4 nagy fej vöröshagyma – nem kell nagyon apróra vágni
  • 2 gerezd fokhagyma (nem mindenki tesz bele)
  • só, fűszerpaprika, majoránna, őrölt köménymag
  • 1 Tv paprika
  • 2-3 db. paradicsom, de használhatsz paradicsompürét is
  • 0,5 kg sertéscomb. 05. kg lapocka, 05 kg. csülök
  • 6 sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 1 kg burgonya
  • 1 cs. petrezselyemzöldje belefőzve és díszíteni

A gömöri felmenőim receptje alapján.

Jó étvágyat!

Tamás István

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük